Середня освіта (Фізика)

Освітній рівень - бакалавр

 

Сучасна періодика

 

 

 

 

 

 

 

 

У цьому розділі представлено перелік найновіших видань з фонду Бібліотеки СумДУ зі спеціальності "Фізика (середня освіта)".
Електронні версії видань доступні в Електронному каталозі за умови авторизації через Особистий кабінет.

Повний перелік книг доступний з Електронного каталогу, для цього скористайтесь пошуком за дисципліною.

 

 

 

 

ПІДРУЧНИКИ. НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

 

 

Жданов, В. І. Класична електродинаміка [Електронний ресурс] : збірник задач / В. І. Жданов, С. М. Пономаренко, В. Б. Долгошей. — Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2020. — 96 с.

 

 

 

Клубіс, Я. Д. Основи електродинаміки [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Я. Д. Клубіс, Н. М. Шкатуляк. — Одеса : Південноукраїнський нац. ун-т ім. К.Д. Ушинського, 2020. — 204 с.

 

 

 

Коваль В. М. Статистична фізика : Практикум. – Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021. – 82 с.

 

 

 

Курс фізики. Оптика. Теорія відносності [Електронний ресурс] : навч. посіб. Т.1 / В.Є. Прямухін, С. О. Колінько, Т. І. Бутенко. — Черкаси : Черкаський держ. техн. ун-т, 2021. — 44 с.

 

 

 

Осадчий, І. Педагогіка якості освіти: бери й роби [Текст] : посібник із менеджменту якості для керівників закладів загальної середньої освіти / І. Осадчий. — Київ : Шкільний світ, 2021. — 272 с.

 

 

 

Поживатенко, В. В. Термодинаміка і статистична фізика [Електронний ресурс] : практикум / В. В. Поживатенко. — Миколаїв, 2020. — 132 с.

 

 

 

Статистична фізика [Електронний ресурс] : практикум. — Київ : КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2021. — 82 с.

 

 

 

Фундаментальний фізичний експеримент у навчанні фізики [Електронний ресурс] : навч. посіб. / О. О. Пасько, Л. В. Однодворець. — Суми : СумДУ, 2021. — 121 с.

 

 

 

Шевців, З. М. Основи інклюзивної педагогіки [Електронний ресурс] : підручник / З. М. Шевців. — 2-ге вид., випр., доп. — Львів : Новий Світ-2000, 2020. — 264 с.

 

 

 

 

АНГЛОМОВНІ ВИДАННЯ

Mathematical analysis (integrated calculation and numerical series) [Текст] : lecture notes for students of specialty 113; Applied Mathematics; full time course of study / A. Yu. Badalіan, I. I. Kozlova. — Sumy : Sumy State University, 2021. — 51 p.

 

 

 

 

 

 

Всеукраїнська громадська організація "Асоціація учителів фізики "Шлях освіти - ХХІ".

НаУрок - онлайн-тести з фізики.

PhET - Проект Університету Колорадо в Боулдері «Інтерактивне моделювання PhET» - безкоштовні, інтерактивні науково-математичні симуляції, засновані на наукових дослідженнях. Базуючись на великому досвіді викладання, моделювання PhET веде студентів через інтуїтивно зрозуміле середовище, схоже на гру.

STEM-лабораторія МАНЛаб – центр реальних і віртуальних навчальних досліджень, спрямований на підтримку та розвиток STEM-освіти в Україні.

Seneca охоплює всі теми фізики GCSE - від моделі частинок до випромінювання та магнетизму, містить тести, навчальні відео.

IOPscience – безоплатний електронний ресурс, який надає доступ до журналів та книг з питань математики, фізики, техніки та медицини.

Scientific Reports – науковий журнал відкритого доступу від видавництва Nature, що охоплює всі галузі природничих наук, містить публікації з 2011 року.

ADS (Astrophysics Data System, Digital Library for Physics and Astronomy) – електронна бібліотека з фізики та астрономії. Майже для всіх статей в системі доступні безкоштовні реферати. Відскановані давніші статті розміщені у форматах GIF та PDF. Нові статті супроводжуються посиланнями на електронні версії, які розміщені на сайтах журналів, а також препринти arXiv (за їхньої наявності). Електронні версії зазвичай доступні лише передплатникам, якими є більшість астрономічних установ.

ArXiv – найпопулярніший відкритий архів рефератів та повних текстів наукових публікацій, створений на базі бібліотеки Корнельського університету. Містить понад 684 тис електронних публікацій з фізики, математики, комп'ютерних наук, біології, фінансів та статистики.

 

 

 

 

Дайджест з електроніки та фізики - актуальна інформація, винаходи, відкриття, останні новини, ресурси з фізики.

 

 

 

 

 

Coursera - проєкт з масової онлайн-освіти з доступом до понад 6 000 онлайн-курсів від провідних університетів та компаній світу з можливістю отримання сертифікату по їх завершенню. Українська академічна спільнота має безкоштовний доступ до навчальної платформи Coursera.
Реєстрація на платформі - виключно з корпоративної пошти СумДУ​.
У разі виникнення технічних питань щодо доступу звертайтесь на електронну адресу [email protected] . Для реєстрації корпоративної пошти чи розв'язання питань відновлення доступу до неї звертайтесь на електронну адресу [email protected].edu.ua

 

Ukraine Global Faculty. Це новий проект, в рамках якого закордонні професори з провідних університетів, топ-експерти та підприємці читатимуть лекції онлайн для української аудиторії. 

 

EdEra - український освітній проект, що створює онлайн-курси, спецпроекти, інтерактивні підручники та освітні блоги.

 

Prometheus – громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів (МВОК) з безкоштовним онлайн-доступом до найкращих навчальних курсів університетського рівня.

 

 

Повнотекстові англомовні наукові журнали з медичних, соціальних, біологічних, фізичних, юридичних наук, мистецтва та освіти. Журнали містять публікації високоякісних наукових статей з використанням моделі відкритого доступу.

База даних надає доступ до метаданих та повних текстів книг академічних видавництв у відкритому доступі в мережі Інтернет. Сервіс дає можливість здійснювати пошук книг за такими параметрами: назва книги, автор, ключові слова, анотації до книг, видавець, ISSN/ISBN книги чи за всіма перерахованими елементами. 

Онлайн-каталог, який індексує та надає доступ до понад 16 500 повнотекстових рецензованих наукових журналів із відкритим доступом, рецензованих експертами з усіх галузей знань та різними мовами.

Науковий портал бібліотеки Стенфордського університету, що надає доступ до більш ніж 1,5 тис. журналів, книг, конференцій та інших публікацій, 5 млн повнотекстових рецензованих статей, з них близько 2 млн – у вільному доступі. Тематика: фізичні, біологічні, медичні, соціальні та гуманітарні науки.

Видавництво надає доступ до більш ніж 200 рецензованих наукових журналів відкритого доступу з інженерії, математики, фізики, хімії, комп'ютерних наук, біології, медицини та ін. видавничої корпорації Hindawi.

Багатогалузева реферативна база даних (хімія, фізика, комп'ютерні науки, математика, біологія, медицина, економіка, соціальні науки та ін.) пропонує доступ до 4,5 млн статей з 13,5 тис. наукових журналів таких відомих видавців, як Elsevier, Springer, IOP Publishing, Taylor and Francis, NPG та ін.

Видавництво книг із відкритим доступом. Ресурс містить 5 500 книг з різних галузей науки та техніки (біологічні, комп’ютерні науки та інформаційні технології, науки про землю та суспільні науки, електронна техніка та електротехніка, інженерія, матеріалознавство, психологія, бізнес, менеджмент та економіка) і медицини. 

Institute of Physics Publishing – видавнича компанія британського Інституту фізики, що видає журнали, збірники статей і матеріали наукових конференцій з математики, фізики, хімії, біоінженерії, техніки, медицини. Детальніше про ресурс. Доступ надано до 31 грудня 2025 року.

Електронна бібліотека наукових журналів з суспільних, гуманітарних, природничих наук і техніки, яка підтримується компанією Informatics India Ltd. Наразі містить понад 6 300 найменувань журналів. Пошук документів здійснюється за автором, назвою, ключовими словами, датою публікації.

Портал журналів відкритого доступу. Понад 7 000 назв академічних журналів. Пошук можна здійснювати за категоріями, мовою, чи присутністю в базах даних.

Провідна база високоякісних наукових статей у сферах фізики, хімії, прикладних наук, клінічної медицини. База надає можливість пошуку за каталогом A-Z, за предметом, за назвою.

Повнотекстова база даних наукових журналів з відкритим доступом, це міжнародна платформа для індексації наукових журналів відкритого доступу.

Близько 1,5 мільярда відкритих інтерактивних симуляцій з фізики, хімії, математики та біології.

Повнотекстова база даних рецензованих наукових статей журналів та розділів книг із понад 2 500 журналів та 39 000 книг видавництва Elsevier.
Детальніше.

Науковий журнал відкритого доступу від видавництва Nature, що охоплює всі галузі природничих наук, містить публікації з 2011 року.

Один із кращих інструментів моніторингу та аналізу міжнародних наукових досліджень з використанням методів візуалізації та сучасних метрик, бенчмаркінгу, пошуку наукових партнерів, дослідження сучасних наукових трендів та пошуку управлінських рішень, створення унікальних звітів.

Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Scopus пропонує всебічний огляд дослідницьких результатів у різних сферах науки, а також розумні інструменти для відстеження, аналізу та візуалізації досліджень. Розробником та власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Детальніше

Архів рецензованих наукових журналів у всіх галузях науки з відкритим доступом видавництва Springer та міждисциплінарна база даних.

Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна платформа, на якій розміщено бази наукової літератури та патентів. Ресурс має вбудовані можливості пошуку, аналізу та управління бібліографічною інформацією. Платформа індексує наукову літературу з 1900 року. Детальніше

База даних відкритого доступу, що об'єднує журнали з медицини, біології, нейрології, хімії, фізики, метеорології. Всі наукові статті, опубліковані в журналах бази даних Wiley Open Access вільно доступні для читання та завантаження. 

Предметні бібліотекарі:

Коментарі