Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

 

Сучасні періодичні видання

 

 

 

 

 

 

 

Розділ містить перелік найновіших видань з фонду Бібліотеки СумДУ зі спеціальності "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка".
Електронні версії видань доступні в Електронному каталозі за умови авторизації через Особистий кабінет.

Повний перелік книг доступний з Електронного каталогу, для цього скористайтесь пошуком за дисципліною.

 

Як користуватись Електронним каталогом та Електронною бібліотекою: ВІДЕО

 

 

 

ПІДРУЧНИКИ. НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

 

Fiore, J. M. AC Electrical Circuit Analysis: A Practical Approach [Електронний ресурс] / J. M. Fiore. — Dissidents, 2020. — 422 p. — Licence CC BY-NC-SA 4.0.

 

 

 

Fiore, J. M. DC Electrical Circuit Analysis: A Practical Approach [Електронний ресурс] / J. M. Fiore. — Dissidents, 2020. — 347 p. — Licence CC BY-NC-SA 4.0.

 

 

 

Електрична частина станцій та підстанцій [Електронний ресурс] / уклад.: О. В. Остапчук, П. Л. Денисюк, Ю. П. — Київ : КПІ ім Ігоря Сікорського, 2022. — 183 с.

 

 

 

Електричні системи і мережі [Електронний ресурс] : навч. посіб. Ч.1 / за ред. П. Д. Лежнюка. — Вінниця : ВНТУ, 2020. — 200 с.

 

 

 

Електропривод робочих машин [Електронний ресурс] : підручник / П. О. Василега. — Суми : СумДУ, 2022. — 290 с.

 

 

 

Електротехнічні матеріали [Електронний ресурс] : Ч.1 : Діелектричні матеріали / уклад.: В. М. Кириленко та інш. — Київ : КПІ ім Ігоря Сікорського, 2021. — 224 с.

 

 
 
 

Інженерна та комп’ютерна графіка [Електронний ресурс] : лабораторний практикум. Ч.2 : Інженерна і комп’ютерна графіка / уклад.: Б. Я. Хом’як, О. В. Габовда. — Мукачево : МДУ, 2020. — 52 с.

 

 

 

Інженерна та комп’ютерна графіка: практикум [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Д. В. Бабенко, Н. А. Доценко, О. А. Горбенко, С. М. Степанов. — Миколаїв : МНАУ, 2020. — 256 с.

 

 

 

Інтелектуальна власність [Електронний ресурс] : підручник / Л. М. Попова, А. В. Хромов, І. В. Шуба. — Харків : Федорко, 2021. — 262 с.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
КОНСПЕКТИ ЛЕКЦІЙ

 

 
 
 

 

Міжнародні та урядові організації

 

Всесвітня організація інтелектуальної власності (World Intellectual Property Organization, WIPO) – одне зі спеціалізованих агентств ООН. Створена з метою заохотити творчу діяльність та забезпечити захист інтелектуальної власності в усьому світі.

INCOSE – некомерційна організація, міжнародна рада з системної інженерії, яка має за мету розвиток системної інженерії та професійне зростання системних інженерів.

ISOC (Internet Society) – некомерційна професійна організація з розвиток Інтернету­, координує адміністративну діяльність.

IETF – Internet Engineering Task Force – міжнародна некомерційна асоціація з поточних питань технічних та організаційних проблем по мережних стандартах.

IRTF – Internet Research Task Force – Дослідницька група – міжнародна некомерційна асоціація з питань розвитку технологій майбутнього.

ICANN – Internet Corp.for Assigned Names and Numbers – міжнародне об’єднання дослідників, розробників та виробників мережних рішень з питань регулювання адресного простору Інтернету.

InterNIC – Network Information Center – загальна назва поставщиків послуг по реєстрації, інформаційному забезпеченню та базам даних  в Internet; організація, що несе відповідальність за надання інформації про мережу.

Інститут інженерів з електротехніки та електроніки (Institute of Electrical and Electronics Engineers, IEEE) – міжнародна організація інженерів у галузі електротехніки, радіоелектроніки та радіоелектронної промисловості. Світовий лідер в галузі розробки стандартів з електроніки та електротехніки. IEEE видає третину технічної літератури, що стосується застосування комп'ютерів, управління, електроінженерії, та понад 100 журналів, популярних у середовищі професіоналів, проводить на рік понад 300 великих конференцій.

Міжнародна електротехнічна комісія (International Electrotechnical Commission, IEC) – міжнародна організація із стандартизації у сфері електричних, електронних і суміжних технологій.

Міжнародне енергетичне агентство (International Energy Agency, IEA) – автономний міжнародний орган в рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

 

 

 

Coursera  проєкт з масової онлайн-освіти з доступом до понад 6 000 онлайн-курсів від провідних університетів та компаній світу з можливістю отримання сертифікату по їх завершенню. Українська академічна спільнота має безкоштовний доступ до навчальної платформи Coursera.
Реєстрація на платформі
 виключно з корпоративної пошти СумДУ​.
У разі виникнення технічних питань щодо доступу звертайтесь на електронну адресу [email protected]. Для реєстрації корпоративної пошти чи розв'язання питань відновлення доступу до неї звертайтесь на електронну адресу [email protected]

 

Udemy – це міжнародна навчальна платформа з онлайн-курсами на різноманітну тематику. За ініціативи Міністерства освіти і науки України студенти українських закладів освіти мають можливість навчатися на платформі Udemy.  
Для українських студентів доступні більше 12 500 найкращих освітніх курсів від провідних університетів світу.
Для перегляду курсів необхідна реєстрація на платформі Udemy. 

 

Освітня платформа Emeritus  академічна спільнота СумДУ має безоплатний доступ до курсів, програм і тренінгів більш ніж 50 кращих світових ЗВО. Доступ за умов реєстрації.

 

Ukraine Global Faculty. Це новий проект, в рамках якого закордонні професори з провідних університетів, топ-експерти та підприємці читатимуть лекції онлайн для української аудиторії. 

 

Prometheus – громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів (МВОК) з безкоштовним онлайн-доступом до найкращих навчальних курсів університетського рівня.

 

 

 

Дайджест з енергетики - новини, новації, освітні та наукові ресурси з енергетики та суміжних галузей.

 

 

Цифрова бібліотека ACM містить повнотекстову та бібліографічну наукову інформацію з обчислювальної техніки, інформаційних технологій, розробки програмного забезпечення, систем баз даних, аналітики даних, кібербезпеки, штучного інтелекту, машинного навчання, комп’ютерних мереж та інших галузей.

Міжнародна організація інженерів у галузі електротехніки, радіоелектроніки та радіоелектронної промисловості. Світовий лідер в галузі розроблення стандартів з електроніки та електротехніки.

Видавництво книг із відкритим доступом. Ресурс містить 5 500 книг з різних галузей науки та техніки (біологічні, комп’ютерні науки та інформаційні технології, науки про землю та суспільні науки, електронна техніка та електротехніка, інженерія, матеріалознавство, психологія, бізнес, менеджмент та економіка) і медицини. 

Institute of Physics Publishing – видавнича компанія британського Інституту фізики, що видає журнали, збірники статей і матеріали наукових конференцій з математики, фізики, хімії, біоінженерії, техніки, медицини. Детальніше про ресурс. Доступ надано до 31 грудня 2025 року.

База містить реферати наукових досліджень, велику кількість німецьких дослідницьких звітів, записи з усіх областей наук, інженерії та технології.

Проєкт, розроблений з метою підвищення ефективності роботи ключових університетів України, Словаччини, Угорщини та Румунії у межах транскордонного регіону HUSKROUA задля подолання наслідків зміни клімату завдяки енергоефективності з метою забезпечення сталого розвитку територій через співпрацю, підтримку та обмін діями, що сприяють цьому. 

Портал, який підтримується U.S. Department of Energy, що забезпечує доступ до різноманітної наукової інформації: документів, патентів, проектів, конференцій і т.п., переважно в галузі енергетики. Містить біля 5 млн документів з понад 50 реферативних наукових баз даних, починаючи з 1948 р.

Некомерційний науково-видавничий проект, спрямований на створення бібліотеки журналів та іншої наукової літератури під вільною ліцензією і в відкритому доступі. PLOS ONE містить оригінальні дослідження з природничих, медичних, інженерних, а також суміжних соціальних і гуманітарних наук.

Найбільша у світі платформа науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури від провідних міжнародних видавців. У доступі – майже 75 тис. книг, понад 12,5 тис. журналів і бази даних. Доступ триватиме до 31 грудня 2022 року. Детальніше про ресурс.

Повнотекстова база даних рецензованих наукових статей журналів та розділів книг із понад 2 500 журналів та 39 000 книг видавництва Elsevier.
Детальніше.

Один із кращих інструментів моніторингу та аналізу міжнародних наукових досліджень з використанням методів візуалізації та сучасних метрик, бенчмаркінгу, пошуку наукових партнерів, дослідження сучасних наукових трендів та пошуку управлінських рішень, створення унікальних звітів.

Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Scopus пропонує всебічний огляд дослідницьких результатів у різних сферах науки, а також розумні інструменти для відстеження, аналізу та візуалізації досліджень. Розробником та власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Детальніше

Ресурс містить навчальні посібники та довідники з прикладами для вивчення основних принципів устрою комп'ютера, мов програмування і комп'ютерних мереж. Платформа включає як платні, так і безкоштовні курси. Необхідна реєстрація на сайті.

Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна платформа, на якій розміщено бази наукової літератури та патентів. Ресурс має вбудовані можливості пошуку, аналізу та управління бібліографічною інформацією. Платформа індексує наукову літературу з 1900 року. Детальніше

Предметні бібліотекарі:

Коментарі