Менеджмент

Освітні програми: "МЕНЕДЖМЕНТ", "БІЗНЕС-АДМІНІСТРУВАННЯ", "МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА АДМІНІСТРУВАННЯ", "ОРГАНІЗАЦІЯ І УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я".

 

Сучасні періодичні видання з питань менеджменту

 

 

 

 

 

 

 

цьому розділі представлено перелік нових видань з фонду Бібліотеки СумДУ з менеджменту.
Електронні версії видань доступні в Електронному каталозі за умови авторизації через Особистий кабінет.

Повний перелік книг доступний з Електронного каталогу, для цього скористайтесь пошуком за дисципліною.

 

Як користуватись Електронним каталогом та Електронною бібліотекою: ВІДЕО

 

 

ПІДРУЧНИКИ, НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

 

Аналіз господарської діяльності [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Г. Даценко, Н. Коцеруба, І. Крупельницька та ін. — Вінниця : Вінницький торг.-екон. ін-т, 2021. — 416 с.

 

 

 

Аналіз та реалізація проектів [Електронний ресурс] : навч. посіб./ Н. Е. Ковшун, О. І. Левун. — Рівне : НУВГП, 2022. — 350 с.

 

 

 

Блага Н. В. Управління проєктами : навч. посіб. / Н. В. Блага. — Львів : Львівський держ. ун-т внутрішніх справ, 2021. — 152 с.

 

 

 

Боронос, В. Г. Управління фінансовою санацією підприємств [Текст] : підручник / В. Г. Боронос, І. Й. Плікус. — 2-ге вид., перероб. та доп. — Суми : СумДУ, 2022. — 459 с.

 

 

 

Менеджмент персоналу [Електронний ресурс] : навч. посіб. / О. В. Безпалько, А. Д. Бергер, Т. М. Березянко та ін. ; за. заг. ред. О. І. Драган. — Київ : ЛИНО, 2022. — 612 с.

 

 

 

Менеджмент персоналу [Електронний ресурс] : навч.-метод. посіб. / О. П. Дяків, А. С. Коцур, В. М. Островерхов та ін. ; за заг. ред. М. М. Шкільняка. — Тернопіль : ЗУНУ, 2021. — 334 с.

 

 

 

Самоменеджмент [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Г. З. Леськів, Г. Я. Левків, М. М. Бліхар та ін. — Львів : Львівський держ. ун-т внутр. справ, 2021. — 280 с.

 

 

 

Сочинська-Сибірцева І. М. HR-менеджмент [Електронний ресурс] : навч. посіб. / І. М. Сочинська-Сибірцева, А. О. Доренська, Т. В. Тушевська. — Кропивницький : ЦНТУ, 2022. — 278 с.

 

 

 

Сумець О. М. Стратегічний менеджмент [Електронний ресурс] : підручник / О. М. Сумець. — Харків : ХНУВС, 2021. — 208 c.

 

 

 

Управління проектами [Електронний ресурс] : підручник /П. П. Микитюк, В. Я. Брич, Ю. І. Микитюк, І. М. Труш ; під ред. П. П. Микитюка. — Тернопіль : ЗУНУ, 2021. — 416 с.

 

 

 

Enterprise Risk Management. A Guide to Navigating Risks and Uncertainty [Електронний ресурс]. — SurreyPlaceON, 2021. — 39 p.

 

 

 

 

КОНСПЕКТИ ЛЕКЦІЙ

 

 

НАУКОВІ ВИДАННЯ

 

Комерціалізація інновацій: захист інтелектуального капіталу, маркетинг та комунікації [Електронний ресурс] : монографія / за заг. ред. Л. Ю. Сагер, Л. О. Сигиди. — Суми : СумДУ, 2022. — 363 с.

 

 

 

Кузьмін О. Компетентності працівників апарату управління підприємств: оцінювання і розвиток [Текст] : монографія / О. Кузьмін, О. Скибінський, Р. Дарміць. — Львів : Галицька видавнича спілка, 2021. — 236 с.

 

 

Юринець, О. В. Ургентні інструменти антикризового управління: Фінансово-економічні та управлінські аспекти в умовах євроатлантичної інтеграції [Текст] : монографія / О. В. Юринець. — Львів : Галицька видавнича спілка, 2021. — 348 с.

 

 

Leading Transformative Change Collectively [Електронний ресурс] : A Practitioner Guide to Realizing the SDGs. / P. Kuenkel, E. Kühn, D. Stucker, D. F. Williamson. — London; New York : Routledge, 2021. — 377 p.— License: CC BY-NC-ND 4.0.

 

 

Lehmann H. Sustainable Development and Resource Productivity. The Nexus Approaches [Електронний ресурс] / H. Lehmann. — London and New YorK : Routledge, 2021. — 387 p. — License: CC BY 4.0.

 

 

 

 

 

 

ЕЛЕКТРОННІ РЕСУРСИ СумДУ

 

 

ОСВІТНІ РЕСУРСИ СумДУ

 

MIX – середовище змішаного навчання в СумДУ (для авторизованих користувачів).

 

Екзаменаріум рорпоораор

Екзаменаріум – відкриті навчальні онлайн-курси, що містять навчальні програми з економіки, фінансів, менеджменту, маркетингу та права. Екзаменаріум пропонує взяти участь у олімпіадах з математики, хімії, фізики, біології та отримати додаткових 20 балів до одного з предметів ЗНО під час вступу до СумДУ. Екзаменаріум також здійснює підготовку до ЗНО з права.

Дистанційне навчання в СумДУ  навчання з понад 1800 дисциплін містить тестові завдання, тренажери, інтерактивні демонстрації та завдання для самостійної роботи.

 

 

OCW – відкритий електронний ресурс структурованих колекцій організаційних, навчально-методичних матеріалів дисциплін, що занесено до складу програм підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців різних освітньо-кваліфікаційних рівнів, а також додаткових освітніх програм.

 

Більше про навчальні ресурси СумДУ

 

 

АСОЦІАЦІЇ, ОРГАНІЗАЦІЇ, СПІЛКИ

 

  • Міністерство економіки України – центральний орган виконавчої влади України, що формує та реалізує державну політику в сферах економіки та торгівлі. 
  • Антимонопольний комітет України – державний орган зі спеціальним статусом, що має забезпечувати державний захист конкуренції у підприємницькій діяльності та у сфері державних закупівель.
  • Державна служба статистики України - забезпечує проведення в життя державної політики в галузі статистики, створення і належне функціонування загальнодержавної системи економіко-статистичної інформації на території України
  • Національна платформа малого та середнього бізнесу - всеукраїнська громадська ініціатива, започаткована групою лідерів об’єднань підприємців, роботодавців та інших громадських об’єднань, які представляють малий та середній бізнес України. Мета - консолідація зусиль суб’єктів малого та середнього бізнесу усіх галузей та регіонів України для розвитку національної економіки, пожвавлення підприємницької активності, покращення умов ведення бізнесу в Україні та посилення ролі України у світовому економічному середовищі.
  • Є-Data  – це офіційний державний інформаційний портал у мережі Інтернет, на якому оприлюднюється інформація про використання публічних коштів та реалізується ідея "Прозорого бюджету". 
  • Фонд державного майна України – центральний органом виконавчої влади із спеціальним статусом, що реалізує політику у сфері приватизації, оренди, використання, відчуження, управління державного майна і корпоративних прав держави, а також регулює професійну оціночну діяльність в Україні.
  • Фонд розвитку підприємництва - здійснює реалізацію низки донорських та державних кредитних програм для бізнесу та громадян через мережу акредитованих банківпартнерів, реалізує програму «Доступні кредити 5-7-9» та державну програму «Доступна іпотека 7%».
  • Management Library - професійні статті, ресурси, матеріали з менеджменту, фінансів, страхування, інтернет-маркетинг.
  • Microdata Library – служба, створена для полегшення доступу до мікроданих, які надають інформацію про людей, які живуть в країнах, що розвиваються, їх установи, навколишнє середовище, їх громади і функціонування їх економіки.
  • Organisation for Economic Cooperation and Development, OECD (Організація економічного співробітництва та розвитку, ОЕСР) –об'єднує 35 країн-членів і надає урядам цих країн рекомендації по вивченню, розробці та покращенню соціально-економічної політики.
  • Organization for Security and Cooperation in Europe, OSCE (Організація з безпеки і співробітництва в Європі, ОБСЄ) – найбільша регіональною організацією, яка об'єднує 57 держав Європи, Центральної Азії і Північної Америки з метою розвитку політичного діалогу і співпраці у сфері безпеки в усіх її вимірах:  військово-політичному, економіко-природоохоронному і гуманітарному.
  • Harward Business School -школа об’єднує передові дослідження та ідеї щодо управління бізнесом із практиками, лідерами думок та науковцями. 
  • Academy of Management (AOM) - всесвітня організація, заснована в 1936 році, присвячена науковцям і практикам з менеджменту та організації. Надає членам можливості для спілкування, послуги з працевлаштування, ресурси та інші публікації.
  • American Management Association (AMA) - головна асоціація менеджменту Сполучених Штатів пропонує велику кількість інформації як для членів AMA, так і для тих, хто не є членами. Надається безкоштовний доступ до досліджень AMA, інформаційних бюлетенів та їх онлайн-бібліотеки, включаючи статті з MWorld , щоквартального журналу AMA.
  • Асоціація приватних інвесторів України (АПІУ) – перша некомерційна організація, яка об'єднує приватних і корпоративних інвесторів у всіх регіонах України.
  • Українська Асоціація Інвестиційного Бізнесу (УАІБ) – недержавна організація учасників фондового ринку.
  • Українська Асоціація Маркетингу (ГО "УАМ") – всеукраїнська громадська організація. У своїй діяльності дотримується Стандартів якості маркетингових досліджень УАМ-СОУ 91.12.0-21708654-001-2002, Настанов і Директив ESOMAR.
  • Українське об’єднання ринків капіталу – громадська спілка, створена для захисту прав, свобод та інтересів учасників ринків акціонерного та боргового капіталу.
  • Український союз промисловців і підприємців –  громадське об'єднання, куди увійшли представники великого, середнього та малого бізнесу, традиційні для країни підприємства,  заводи зі столітньою історією та еліта новітніх високих технологій, експортери та виробники продукту для внутрішнього ринку.
  • Фонд підтримки реформ в Україні – незалежна, неурядова, громадська організація, яка здійснює свою діяльність з січня 2015 року. Мета діяльності фонду – сприяти розвитку України та зростанню благополуччя її громадян шляхом надання підтримки у розробці та впровадженні реформ в Україні.
  • Project Management Institute Ukraine (PMI) або Інститут Проектного Менеджмента в Україні – офіційне представництво міжнародної некомерційної організації Project Management Institute (PMI). Допомога проектним менеджерам розвиватися професійно, організаціям – підвищувати рівень зрілості проектного менеджменту на корпоративному рівні, а так само підвищення ефективності проектів для окремих осіб, компаній, муніципальних та урядових організацій шляхом створення активного спільноти.
  • Economics Working Papers in Oxford – сайт департаменту економіки Оксфордського університету. Містить базу журналів економічної тематики, науково-дослідні матеріали студентів та науковців, економічні новини тощо. Авторизований доступ.
 

 

Coursera - проєкт з масової онлайн-освіти з доступом до понад 6 000 онлайн-курсів від провідних університетів та компаній світу з можливістю отримання сертифікату по їх завершенню. Українська академічна спільнота має безкоштовний доступ до навчальної платформи Coursera.
Реєстрація на платформі - виключно з корпоративної пошти СумДУ​.
У разі виникнення технічних питань щодо доступу звертайтесь на електронну адресу [email protected] . Для реєстрації корпоративної пошти чи розв'язання питань відновлення доступу до неї звертайтесь на електронну адресу [email protected].edu.ua

 

 

 

Udemy – це міжнародна навчальна платформа з онлайн-курсами на різноманітну тематику. За ініціативи Міністерства освіти і науки України студенти українських закладів освіти мають можливість навчатися на платформі Udemy.  
Для українських студентів доступні більше 12 500 найкращих освітніх курсів від провідних університетів світу.
Для перегляду курсів необхідна реєстрація на платформі Udemy. 

 

Освітня платформа Emeritus - академічна спільнота СумДУ має безоплатний доступ до курсів, програм і тренінгів більш ніж 50 кращих світових ЗВО. Доступ за умов реєстрації.

 

Ukraine Global Faculty. Це новий проект, в рамках якого закордонні професори з провідних університетів, топ-експерти та підприємці читатимуть лекції онлайн для української аудиторії. 

 

 
Prometheus – громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів (МВОК) з безкоштовним онлайн-доступом до найкращих навчальних курсів університетського рівня.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 

Бізнес і підприємництво - актуальні новини, публікації та аналітика з питань економіки, бізнесу, підприємництва, маркетингу, торгівлі, управління, міжнародної економіки.

 

 

База даних, що надає доступ до архіву наукових журналів видавництва (понад 200 найменувань). Ресурс охоплює різні галузі знань, в тому числі з біології та біомедичних наук, фізіології, психології і психіатрії, екології та інших. У вільному доступі – зміст журналів, бібліографічні описи статей з рефератами.

База даних надає доступ до метаданих та повних текстів книг академічних видавництв у відкритому доступі в мережі Інтернет. Сервіс дає можливість здійснювати пошук книг за такими параметрами: назва книги, автор, ключові слова, анотації до книг, видавець, ISSN/ISBN книги чи за всіма перерахованими елементами. 

Онлайн-каталог, який індексує та надає доступ до понад 16 500 повнотекстових рецензованих наукових журналів із відкритим доступом, рецензованих експертами з усіх галузей знань та різними мовами.

Реферативна база даних зарубіжних видань з економіки, створена і підтримувана Американською економічною асоціацією (American Economic Association, AEA). Всі документи, включені до бази, представлені у вигляді анотацій (abstracts) або тільки бібліографічних описів (citations). Повних текстів статей в EconLit немає – за винятком рецензій на книги. Авторизований доступ.

Реферативна база гуманітарних, соціальних наук та цитування наукових матеріалів ERIH PLUS є найбільшою у світі платформою з публікації та відстеження робіт. 

Видавництво пропонує цікаву систему роботи з художніми текстами у навчальній системі Reading Circles. Вона поєднує в собі елементи рольової гри з розвитком критичного мислення та групової дискусії. Після реєстрації ви станете учасником вчительського клубу Oxford Teachers’Club і матимете доступ до використання величезної кількості корисних методичних матеріалів для вивчення англійської мови.

Найбільше університетське видавництво у світі, колекція якого включає понад 500 журналів з різних предметних галузей. Доступ триватиме до 31 грудня 2024 року.

Академічне видавництво, яке представляє підручники, журнали, монографії, професійні та довідкові матеріали в друкованому та електронному вигляді. Спрямування – гуманітарні, соціальні науки та бізнес. 

Найбільша у світі платформа науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури від провідних міжнародних видавців. У доступі – майже 75 тис. книг, понад 12,5 тис. журналів і бази даних. Доступ триватиме до 31 грудня 2022 року. Детальніше про ресурс.

Повнотекстова база даних рецензованих наукових статей журналів та розділів книг із понад 2 500 журналів та 39 000 книг видавництва Elsevier.
Детальніше.

Один із кращих інструментів моніторингу та аналізу міжнародних наукових досліджень з використанням методів візуалізації та сучасних метрик, бенчмаркінгу, пошуку наукових партнерів, дослідження сучасних наукових трендів та пошуку управлінських рішень, створення унікальних звітів.

Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Scopus пропонує всебічний огляд дослідницьких результатів у різних сферах науки, а також розумні інструменти для відстеження, аналізу та візуалізації досліджень. Розробником та власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Детальніше

Безкоштовний архів, що містить матеріали з гуманітарних та соціальних наук, освіти та права. У ресурсі можна здійснювати пошук публікацій, обмінюватися результатами досліджень, отримати публічну експертну оцінку та розміщувати свої та чужі (з ліцензією СС BY 4.0) пост- та препринти. Вхід до ресурсу через ідентифікатор ORCID, або реєстрацію.

Результаты перевод

Найбільший у світі видавець академічних книг та найвпливовіших світових журналів у сфері відкритих досліджень. У доступі − близько 10 тис. е-книг 2017 р. видавництва. Колекцію книг можна переглянути також в e-каталозі бібліотеки СумДУ. Детальніше

Електронна база даних, що містить повнотекстові журнали, реферати статей та оглядів в наукових журналах, присвячених соціальним та гуманітарним наукам.

Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна платформа, на якій розміщено бази наукової літератури та патентів. Ресурс має вбудовані можливості пошуку, аналізу та управління бібліографічною інформацією. Платформа індексує наукову літературу з 1900 року. Детальніше

Бази даних Світового банку у вільному доступі: World Development Indicators (WDI), Global Development Finance (GDF), Africa Development Indicators (ADI), Global Economic Monitor (GEM) та багатьох інших.

Предметні бібліотекарі:

Коментарі