Облік і оподаткування

 

Сучасні періодичні видання з бухгалтерського обліку та оподаткування

 

 

 

 

 

 

У цьому розділі представлено перелік нових видань з фонду Бібліотеки СумДУ з обліку та оподаткування.
Електронні версії видань доступні в Електронному каталозі за умови авторизації через Особистий кабінет.

Повний перелік книг доступний з Електронного каталогу, для цього скористайтесь пошуком за дисципліною.

 

Як користуватись Електронним каталогом та Електронною бібліотекою: ВІДЕО

 

 

ПІДРУЧНИКИ, НАВЧАЛЬНІ ПОСІБНИКИ

 

Бухгалтерський облік [Електронний ресурс] : навч. посіб. / В. М. Краєвський, О. П. Колісник, Н. В. Гуріна та ін. — Ірпінь : Ун-т ДФС України, 2021. — 388 с.

 

 

 

​Іванчук Н. В. Звітність підприємств [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Н. В. Іванчук. — Острог : Острозька академія, 2021. — 208 с.

 

 

 

Ковальчук Т. М. Бухгалтерський облік в управлінні підприємством [Електронний ресурс] : практикум / Т. М. Ковальчук, В. І. Кузь. — Чернівці : Чернівецький нац. ун-т, 2023. — 192 с.

 

 

 

Кравченко О. В. Облік міжнародних операцій [Електронний ресурс] : навч. посіб. / О. В. Кравченко, А. В. Дмитренко. — Суми : СумДУ, 2022.

 

 

 

​Облік у бюджетних установах [Електронний ресурс] : робочий зошит для практичних занять / уклад.: М. В. Дубініна, І. В. Ксьонжик, С. В. Сирцева та ін. — Миколаїв : МНАУ, 2021. — 103 с.

 

 

 

​Садовська І. Б. Облік і оподаткування в управлінні проєктами [Електронний ресурс] : навч. посіб. / І. Б. Садовська, К. Є. Нагірська. — Луцьк : Вежа-Друк, 2022. — 181 с.

 

 

 

​Шевців Л. Ю. Управлінський облік [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Л. Ю. Шевців. — Львів : Растр-7, 2022. — 642 с.

 

 

 

Юшко С. В. Практикум із бюджетної системи [Електронний ресурс] : навчальний посібник / С. В. Юшко. — Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2020. — 187 с.

 

 

 

 

КОНСПЕКТИ ЛЕКЦІЙ

 

 

 

 

 

 

 

Електронні ресурси СумДУ

 

 

Освітні ресурси СумДУ

 

MIX – середовище змішаного навчання в СумДУ (для авторизованих користувачів).

 

Екзаменаріум рорпоораор

Екзаменаріум – відкриті навчальні онлайн-курси, що містять навчальні програми з економіки, фінансів, менеджменту, маркетингу та права. Екзаменаріум пропонує взяти участь у олімпіадах з математики, хімії, фізики, біології та отримати додаткових 20 балів до одного з предметів ЗНО під час вступу до СумДУ. Екзаменаріум також здійснює підготовку до ЗНО з права.

Дистанційне навчання в СумДУ  навчання з понад 1800 дисциплін містить тестові завдання, тренажери, інтерактивні демонстрації та завдання для самостійної роботи.

 

 

OCW – відкритий електронний ресурс структурованих колекцій організаційних, навчально-методичних матеріалів дисциплін, що занесено до складу програм підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців різних освітньо-кваліфікаційних рівнів, а також додаткових освітніх програм.

 

Більше про навчальні ресурси СумДУ

 

 

Асоціації, організації, спілки

 

Міністерство фінансів України – головний орган у системі центральних органів виконавчої влади України з фінансових питань.

Державна казначейська служба України - центральний орган виконавчої влади, мета якого - реалізація державної політики у сферах казначейського обслуговування бюджетних коштів, бухгалтерського обліку виконання бюджетів та внесення на розгляд Міністра фінансів пропозицій щодо забезпечення формування державної політики у зазначених сферах.

Державна служба статистики України - забезпечує проведення в життя державної політики в галузі статистики, створення і належне функціонування загальнодержавної системи економіко-статистичної інформації на території України.

Державна служба фінансового моніторингу України - орган, уповноважений Україною на виконання функцій підрозділу фінансової розвідки (ПФР, Financial Intelligence Unit, FIU) та є національним центром для отримання та аналізу: повідомлень про підозрілі операції, іншої інформації, яка має відношення до відмивання коштів, пов’язаних предикатних злочинів, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.

Національний банк України – емісійний центр, проводить єдину державну політику в галузі грошового обігу, кредиту, зміцнення грошової одиниці України – гривні. Регулює та наглядає за діяльністю комерційних банків в Україні.

Державна податкова служба України - надає якісні та зручні послуги платникам, ефективно адмініструє податки, збори та платежі і виявляє нетерпимість до корупції.

Пенсійний фонд України – центральний орган виконавчої влади, що здійснює керівництво та управління солідарною системою загальнообов'язкового державного пенсійного забезпечення.

Єдиний державний реєстр юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців України — реєстр, містить інформацію про юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (код ЄДРПОУ/ІПН, найменування організації/ПІБ, юридична адреса, контактну інформацію).

Інформаційний портал для бухгалтерів - інформаційний портал, що оперативно розповідає про події у сфері бухгалтерського та податкового обліку, останні зміни в законодавстві, довідкову та нормативну інформацію.

Бухгалтер.com.ua - спеціалізований інформаційно-аналітичний ресурс для бухгалтерів бюджетних організацій та установ.

Федерація професійних бухгалтерів та аудиторів України - громадська професійна некомерційна організація, створена з метою відстоювання інтересів представників бухгалтерської та аудиторської професій.

Українська асоціація сертифікованих бухгалтерів і аудиторів -всеукраїнська, недержавна неприбуткова організація, яка згуртувала навколо себе понад 2500 фахівців бухгалтерського обліку, оподаткування та аудиту.

Economics Working Papers in Oxford – сайт департаменту економіки Оксфордського університету. Містить базу журналів економічної тематики, науково-дослідні матеріали студентів та науковців, економічні новини тощо. Авторизований доступ.

 

 

 

 

Coursera - проєкт з масової онлайн-освіти з доступом до понад 6 000 онлайн-курсів від провідних університетів та компаній світу з можливістю отримання сертифікату по їх завершенню. Українська академічна спільнота має безкоштовний доступ до навчальної платформи Coursera.
! Реєстрація на платформі - виключно з корпоративної пошти СумДУ​.
У разі виникнення технічних питань щодо доступу звертайтесь на електронну адресу [email protected] . Для реєстрації корпоративної пошти чи розв'язання питань відновлення доступу до неї звертайтесь на електронну адресу [email protected].edu.ua

 

 
 
Udemy – це міжнародна навчальна платформа з онлайн-курсами на різноманітну тематику. За ініціативи Міністерства освіти і науки України студенти українських закладів освіти мають можливість навчатися на платформі Udemy. Для українських студентів доступні більше 12 500 найкращих освітніх курсів від провідних університетів світу.
! Для перегляду курсів необхідна реєстрація на платформі Udemy. 

 

Освітня платформа Emeritus - академічна спільнота СумДУ має безоплатний доступ до курсів, програм і тренінгів більш ніж 50 кращих світових ЗВО. Доступ за умов реєстрації.

 

Prometheus – громадський проєкт масових відкритих онлайн-курсів (МВОК) з безкоштовним онлайн-доступом до найкращих навчальних курсів університетського рівня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бізнес і підприємництво – актуальні новини, публікації та аналітика з питань економіки, бізнесу, підприємництва, маркетингу, торгівлі, управління, міжнародної економіки.

 

 

 

 

 

 

Фінанси – актуальні новини, публікації та аналітика з питань фінансів, банківської справи, підприємництва, інвестицій, податків,бюджетної політики, біржевої діяльності.

 

 

 

 

 

Реферативна база даних зарубіжних видань з економіки, створена і підтримувана Американською економічною асоціацією (American Economic Association, AEA). Всі документи, включені до бази, представлені у вигляді анотацій (abstracts) або тільки бібліографічних описів (citations). Повних текстів статей в EconLit немає – за винятком рецензій на книги. Авторизований доступ.

База журналів відкритого доступу від видавництва Elsevier.

Реферативна база гуманітарних, соціальних наук та цитування наукових матеріалів ERIH PLUS є найбільшою у світі платформою з публікації та відстеження робіт. 

Академічне видавництво, яке представляє підручники, журнали, монографії, професійні та довідкові матеріали в друкованому та електронному вигляді. Спрямування – гуманітарні, соціальні науки та бізнес. 

Інтернет-проєкт, присвячений систематизації досліджень в галузі економіки. Це результат об'єднання зусиль сотень вчених-волонтерів та наукових організацій із понад 70 країн, спрямованих на підвищення доступності результатів наукових досліджень у галузі економіки. Ресурс містить децентралізовану базу даних за робочими документами, статтями, книгами (главами) та програмними продуктами.

Найбільша у світі платформа науково-технічної, природничої, медичної та суспільно-політичної літератури від провідних міжнародних видавців. У доступі – майже 75 тис. книг, понад 12,5 тис. журналів і бази даних. Доступ триватиме до 31 грудня 2022 року. Детальніше про ресурс.

Повнотекстова база даних рецензованих наукових статей журналів та розділів книг із понад 2 500 журналів та 39 000 книг видавництва Elsevier.
Детальніше.

Один із кращих інструментів моніторингу та аналізу міжнародних наукових досліджень з використанням методів візуалізації та сучасних метрик, бенчмаркінгу, пошуку наукових партнерів, дослідження сучасних наукових трендів та пошуку управлінських рішень, створення унікальних звітів.

Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Scopus пропонує всебічний огляд дослідницьких результатів у різних сферах науки, а також розумні інструменти для відстеження, аналізу та візуалізації досліджень. Розробником та власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Детальніше

Безкоштовний архів, що містить матеріали з гуманітарних та соціальних наук, освіти та права. У ресурсі можна здійснювати пошук публікацій, обмінюватися результатами досліджень, отримати публічну експертну оцінку та розміщувати свої та чужі (з ліцензією СС BY 4.0) пост- та препринти. Вхід до ресурсу через ідентифікатор ORCID, або реєстрацію.

Результаты перевод

Портал з безплатними та передплаченими статистичними базами даних світу та забезпечуються інструментами інфографіки для аналізу та візуалізації. 

Електронна база даних, що містить повнотекстові журнали, реферати статей та оглядів в наукових журналах, присвячених соціальним та гуманітарним наукам.

Мультидисциплінарна бібліографічна і реферативна платформа, на якій розміщено бази наукової літератури та патентів. Ресурс має вбудовані можливості пошуку, аналізу та управління бібліографічною інформацією. Платформа індексує наукову літературу з 1900 року. Детальніше

Предметні бібліотекарі:

Коментарі